Okresní kolo dorostu 2024
28. 5. 2024

Bližší informace

V neděli 19.5.2024 neboli druhý den po závodech mladších a starších žáků patřil stadion ve Šlapanicích okresnímu kolu Dorostu. Závodů se zúčastnila 3 družstva chlapců, kteří závodili v běhu 100 m s překážkami a požárním útoku. Celkovým vítězem v této kategorii se stalo družstvo SDH Brno-Vinohrady.

Současně se soutěží družstev probíhala i soutěž jednotlivců. Závodů jednotlivců se zúčastnili 4 dívky v kategorii straších, 2 chlapci v kategorii mladších, 9 chlapců v kategorii středních a 4 chlapci v kategorii starších. Všichni jednotlivci soutěžili ve dvou disciplínách: běh na 100 m s překážkami a běhu na 100 m s PHP. O umístění na stupních vítězů rozhodovala každá sekunda, a nakonec to dopadlo následovně:

Mladší chlapci:

1. Michal Permedla (SDH Brno-Bosonohy)

2. Andrej Šoukal (SDH Brno-Útěchov)

Střední chlapci:

1. Ladislav Jurák (SDH Brno-Královo Pole)

2. Václav Košinar (SDH Brno-Vinohrady)

3. František Šikula (SDH Brno-Královo Pole)

Starší chlapci:

1. Ondřej Novák (SDH Brno-Vinohrady)

2. Pavel Kyněra (SDH Brno-Vinohrady)

3.Martin Hájek (SDH Brno-Útěchov)

Starší dívky:

1. Klára Malíková (SDH Brno-Vinohrady)

2. Nela Kratochvílová (SDH Brno-Vinohrady)

3. Linda Zouharová (SDH Brno-Slatina)

Všem závodníkům děkujeme za jejich výkony a účast a postupujícím do dalších kol moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí a rychlé časy.

Na závěr celá okresní odborná rada mládeže Brno-město děkuje všem rozhodčím, kteří se zasloužili o zdárný a spravedlivý průběh celé soutěže, dále všem (technické četě, štábu), kteří se podíleli na velmi zdařilé akci pro mladé hasiče již od samotného začátku. Děkujeme JSDH Černovice za přípravu skvělého stravování pro pomocníky a závodníky, dále JSDH Brno – Husovice za poskytnutí vody z cisternové stříkačky. Nesmíme zapomenout na ZŠ Šlapanice, kde se celá soutěž odehrává, za poskytnutí a pronajmutí sportovního areálu a dalších prostor. Poslední poděkování patří všem partnerům a HZS JMK za velikou pomoc s odvozem překážek.

Bez VÁS všech by se tato soutěž nemohla uskutečnit.

Veškeré fotky ze závodů si můžete prohlédnout zde:

https://www.rajce.idnes.cz/oshbm/album/okresni-kolo-dorostu-19-5-2024

Co je u nás nového

Starší Aktuality

Dnes proběhlo závěrečné MČR dorostu v kategori jednotlivců. Za OSH Brno-město nás reprezentovala Klárka Malíková z SDH Brno-Vinohrady a celkově se...

pokračovat ve čtení